Ne gremo!


Ta prispevek spada pod
bovec, zapisi / footprints.

‘Ne gremo v Bovec’… se sliši cel popoldan…! Karoli ne omeni Bovca kar tako, niti klasičnih vremenskih podatkov za Bovec ne pove! Ampak v petek je bil poseben dan!

In ker je bil tako poseben, sem se odločila za posebno pisanje, saj mi je bil zadnje mesece vsakdan zapolnjen brez posebnih misli… za kar je poskrbel seveda sinko.

Saj tudi sedaj ni nekih posebnih misli – vse skupaj je že bilo videno in slišano. Le vedno so vse pometli pod preprogo ali pa – ‘pi…rije’ (pa oprostite mi za ta grd izraz, če veste, kaj mislim, ampak tako mi je bilo povedano) nagrmadene na ‘drugo glavo’. In nekateri so vse to celo verjeli… oz. kar verjamejo…

In ‘ta pravi’ so si zato takoj, prvi trenutek!, po Miklavžu, za posebne zasluge (take vrste kot tokratna nestrpnost) dali nagrade, povišnice za uspešnost, povišnice kar tako, nagrade za oglase, ki jih ni videl niti odstotek zainteresiranih ali nezainteresiranih…nagrade za ogledovanje slikic na dragih sejmih, nagrade za neaktivnost, čeprav so EU sredstva zagotovljena, …. seveda spet za ‘pi…rije’ poskrbeli, da so primerne osebe dale uradne zaznamke, da so jih nagrmadili na ‘drugo glavo’.

To je lokalna družbena angažiranost, ki pa seveda tu pa tam (le) rezultira v take in drugačne norosti. Ta tu in tam se ponavadi konča pri gostilniških pultih, a ne vedno.

Tokrat se dogaja velika poslovna in moralna škoda vsem na Bovškem, ne samo turističnim delavcem. Nestrpnost je presegla lokalne meje in zaznamovala območje verjetno za vedno.

Verjetno lokalni veljak(i) in sodelujoči tega (tudi) tokrat ne bodo vzeli tako resno. Da ne bo prehudo za duše smrtnikov. Saj življenje mora iti naprej, pa raje kaj spreglejmo, čeprav nas cel svet vidi in zmaje z glavo. Upam, da ne bo ostalo samo pri tem. Sicer pa, ‘v tem času sta v svetu samo dva predsednika vlad, ki sta obtožena kaznivih dejanj – eden je v Pakistanu, drugi v Sloveniji’ (Delo, Sobotna priloga, 23.6.2012), tako da – zakaj pa ne bi bil Bovec edini na svetu znan po promociji nestrpnosti v turizmu!?

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>