Kaos


Ta prispevek spada pod
naravne lepote, zapisi / footprints.

Stabilizacija, konsolidacija, integracija, sistemizacija, organizacija. Regulacija življenja. Natančno določanje gibanja, smeri, hitrosti, pomembnosti postankov, preskokov, poudarkov, globin in plitvin misli ter življenja. Kdaj, kaj, kje, kako, zakaj, se zapisuje in zahteva. Sledi načrt nadzora, sledenja, kontrolinga, ocenjevanja in kaznovanja. Nekakšna optimizacija. Poskus optimizacije.

Beleženje aktivnosti, stalno popravljanje smeri, usklajevanje, novo nastavljanje izhodišč, usmerjanje v boljše pozicije, določanje novih smernic, preverjanje in kaznovanje. Nov poskus.

Ko se stalno določajo pravila in poti, kako se pravila izvajajo, zmanjkuje prostora za izvajanje. Ko se nenehno išče in preverja dejstva usklajenosti in optimizicije, manjšamo možnosti delovanja v vseh smereh. V iskanjih presežkov soodločanja in določanja pravil se pozablja na trenutek sedaj in tukaj, na edino komponentno edine možnosti spremembe.

Tako ostaja trenutek isti, z obsežno prilogo navodil za spremembe in izboljšave. Vse je lepo pospravljeno v omari, da lahko kadarkoli najdemo in je takoj pri roki za branje. In sestavljanje novih pravil.

Ki jim ne moremo slediti. Razlog je zgolj ta, da je naloga postavljanje pravil komurkoli, kjerkoli, kadarkoli. Naslednji pa, da je potrebno kontrolirati, kaznovati. Tako obstaja le ničelni trenutek. Pravzaprav ni nobene naloge, nobenega izvajanja, nobenega rezultata.

Tako ostaja le kaos perfekcija. Kaos, ki velja v gozdu. Kjer je možno spremeniti smer, hitrost, karkoli kadarkoli. In vedno zrastejo le močna drevesa.

V družbi pa imamo že tisoče in tisoče zmedenih in čednih ljudi, ki rabijo natančna navodila z dodatkom neštetih pojasnil in utemeljitev. Z vsakominutnim praznim krogom seveda tudi ne dosežejo drugih faz, kontrole, ocenjevanja, kaznovanja. To bi bil presežek in seveda razočaranje. In ne zraste nič.

Ustvarjena je nekakšna ne-doktrina razvoja, ki govori o svobodi in je sestavljena iz mnogo kamer, sledenj, navodil in pravil. In ustvari se le malo žalosti, jeze in razočaranj. Včasih veliko.

‘If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk?’  A.Einstein

Odzivi na: Kaos

  1. Lucas pravi:

    Janez je rekel/rekla:Glede na znane županske kandidate je to ZERES prava odločitev. Očitno še ni prišel čas za resne tekme med rensimi kandidati. To kar se nam dogaja na županski sceni je podobno temu, kar je eden od kandidatov zelo nazorno prikazoval v svojih humornih nastopih. Res bo zanimivo, se bomo prihodnja ptiri leta smejali, bomo lovili golobe na strehi, molili za lepše čase..? Ja nekaj pa bo zagotovo, ZARES bomo v občinskem svetu in kdorkoli že bo županoval, mu obljubim, da bo živahno in bolj resno kot zabavno.

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>