Besede o besedah


Ta prispevek spada pod
zapisi / footprints.

Dialog, trajni dialog, napredovanje in uresničevanje nas vodi preko ‘kaj’, ‘kako’, ‘kateri’, ‘koliko’. V nove predloge, v nove odgovore. V obračun in poročanje dodane vrednosti, ko ovrednotimo sebe in okolje. Znanje, izkušnje, sposobnosti, spretnosti, delovne procese, razmerja, …. nato ponovno sledijo mnenja, kritike ter spet izboljšave. Ta stalni ‘trade-off’ splošnih in posebnih pogojev v katerih živimo nas vodi med splošnim in posameznim, in vedno v okviru blaginje družbe. In v nekem intervalu lahko soodločamo pri preoblikovanju idej v družbene vzvode.

Kot pravi Noam Chomsky v Somraku demokracije: ‘Nesrečniki tega sveta se še naprej presenetljivo pogumno in vztrajno bojujejo za svoje pravice. In v industrijskem svetu, kjer boljševizem propada in je kapitalizem že dolgo opuščen, je nekaj upanja za ponovno oživitev svobodomiselnih socialističnih in radikalnih demokratičnih idealov, ki so opešali, pa tudi za soupravljanje pri odločitvah o delovnih mestih in investicijah in v skladu s tem – ob zmanjšanju pritiskov zasebne moči – za vzpostavitev bolj smiselne politične demokracije.’ (Hladna vojna: Dejstvo in izmislek, str. 233).

QRETEN-015

Ni nujno nekaj velikega – odločitev, da soodločamo.

Po Kocbeku so velika gibanja največja nesreča za male narode.

Odločitve in obračuni vsakega od nas nas vodijo v izpolnitev posameznika, vsak sam vsak dan lahko določi vrednoto dneva danes.

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>