ena gospodinjska


Ta prispevek spada pod
zapisi / footprints.

Pri današnjem prebiranju statistike na temo žensk in enakopravnosti, razlagi socialistične internacionale iz l.1910 ter na desni strani vseh prej navedenih vsebin skoraj istočasno preberem še vic o blondinkah, se ponovno sprašujem, koliko enakopravnosti bi bilo potrebno, da bi gospodinje imele svoje delo priznano kot delo? Tiste, ki to želijo seveda, in ki si danes to ne morejo želeti.

Ali se bo pojavil spet ‘nov pogled’ na enakopravnost žensk in bo ta to postala takrat, ko bodo moški zagospodinjili? Pa naj bodo vprašanja tri: kako pa je zdaj z moškimi, ki so ob moških za moške v bistvu ženska – se je enakopravnost prijela in so prejeli rožco?

Rezime: ob trgovskem paketiranju argentinskega mesa v Sloveniji, ki je zato slovenski izdelek, se prodaja kot slovenski izdelek in ga kupec tudi kupi v veri, da je res kupil meso tolminske krave, bi že morali začeti razmišljati in udejanjati stvari brez embalaže, ki je mimogrede polna škodljivih sestavin, pa čeprav brezbarvna.

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>