Vse najboljše!


Ta prispevek spada pod
zapisi / footprints.

‘Ne ve človek danes, v kaj naj bi verjel in kaj naj bi tisto bilo, za kar naj bi se zavzemal. …’ nam gospod Boris Pahor pomenljivo govori na svoj 102. rojstni dan in naprej v svojih bistrih izjavah poda nekaj pomembnih misli o sedanjosti, preteklosti in prihodnosti.

http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/boris-pahor-si-zeli-predvsem-manj-nevoscljivosti-med-slovenci/372556

http://www.24ur.com/novice/slovenija/borisu-pahorju-ob-102-rojstnem-dnevu-castni-naziv-kulturni-ambasador.html

Po vseh preizkušnjah nam profesor zaupa mnogo, mi pa lahko premlevamo, ker težko slišimo resnico. Ni vse zlato, kar se sveti, zagotovo pa moramo z vsem spoštovanjem prisluhniti in se še veliko poskušati  naučiti vsi, ki živimo v miru, blaginji – prav zato, ker imamo vsega na pretek in nenehno hitimo preseči preseženo, si vsak dan kar izmišljujemo probleme, ki potem problemi tudi postanejo. Mogoče bi se raje malo ustavili in prebrali kakšno knjigo…. četudi ne Pahorjevo… kot da hitimo grdo govoriti o lepem in podiramo ustvarjeno.

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>