A ti veš kaj je klarinet?


Ta prispevek spada pod
zapisi / footprints.

…. Vprašanje ob skoraj 2300 uri na dan –seveda! spremembe bioritma… Saj ne, da ‘lovimo’ prve urice večernega spanca, a vseeno (tudi) nam vesolje pač ponagaja. Kaj češ, malčki imajo svoje misli in zamisli – po dveh pravljicah, sledi vprašanje ‘a je že dan?’  : D Ni. Je treba še spati, potem pride sonček…. : D  Pa še eno pravljico in  …. Ja, nič, spet vprašanje ‘kaj je to, mama?’, pa pokaže na dvopičje v tekstu pravljice …. : D In mama upa, da približno prav razloži.  : D  In nato sledi vprašanje glede ‘pike’, pa ‘vprašaja’, pa ‘klicaja’ – ja tu se (hvala bogu) ustavimo, ker razlaga zadeva jakost glasu in to bomo jutri na glas točneje razložili in razumeli ….  : D  Pa kar ni konca…. ‘zakaj imamo šobe, mama?’ : D  …. Nekako gre to mimo z razlago bolj na približno… pa sledi še finale ‘a ti veš kaj je klarinet, mama?’  : D  …. In povem, da je podobno trobenti, a me sinko popravi, da je bolj piščal, ki ima tipke….

Tako gre to, včasih hitreje, včasih počasneje, vedno pa z veliko zapletenimi vprašanji, na katere tudi mama ne zna vedno prav odgovoriti….  Pa naj se pišejo knjige o tehnikah spanja in za-spanja. Pa se lahko debatira in kritizira. Malčkove misli so tiste, ki ‘peljejo voz’, lepe, manj lepe, brihtne in zanimive. Lahko ustavljamo in pametujemo, ‘voz bo vozil po svoje’, sanje bodo lahko spanje ali pa tudi ne in naša pričakovanja neizpolnjena. Raje obrnimo svoja pričakovanja v radovednost, kaj nas otroci še lahko naučijo in kaj nas učijo, da bomo bolje razumeli sebe in svet.

Komentirajte prispevek

Vaš poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

Lahko uporabite naslednje HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>